Закарпатців очікує подорожчання на тютюнові вироби: чому та скільки тепер коштуватимуть

Revolutionize your trading with the 1inch App! Enjoy gasless swaps, exceptional rates, and a user-friendly interface. Take control of your crypto journey—download now!

Така тенденція очікую всю Україну. Вже вже в 2021 році пачка преміум-класу виросте в ціні ще на 12 грн, а до 2024 року вони можуть коштувати більше 100-120 гривень


Згідно даних статистики сигарети з фільтром українського виробництва коштують в середньому 41,5 грн, медіум-клас - 48,9 грн, а преміум - 54,7 грн за пачку.

Такими темпами, з урахуванням підвищення акцизів, дешеві українські сигарети рівно через рік, в грудні 2021-го подорожчають на 7,9 грн, середньої якості - на 8,9 грн, а преміум - на 12 грн.

Преший кабельний розпитав місцевих підприємців про ситуацію, яка очікує курців. Останніми роками були надзвичайно популярні вейпи, тобто електронна сигарета, від яких дедалі більше людей відмовляються. Це була дешевша та "безпечніша" альтернатива цигаркам. Завдяки вейпу видихався пар, а не дим, як при курінні цигарок, та була альтернатива безтютюнових рідин для куріння.

Ще однією альтернативою цигаркам став популярний IQOS — це система нагрівання тютюну, розроблена компанією Philip Morris International. Система використовується курцями, як альтернативний спосіб споживання тютюну, а не як спосіб позбутися від нікотинової залежності, як часто вважають. У системі використовується технологія HeatControl, яка дозволяє нагрівати тютюн в стіках до температури, що не перевищує 350 C° (температура горіння тютюну в сигареті становить від 600 C° до 900 C°. Таким чином, в IQOS тютюн не піддається процесу горіння. При використанні системи відбувається утворення тютюнової пари, в якій рівень шкідливих речовин, що виділяються, в середньому нижче, ніж в сигаретному димі. Однак, використання IQOS все одно залишається шкідливим і не виключає ризики для здоров'я, пов'язані зі споживанням тютюну.

Проте, навіть ця альтернатива стає дорожчою, кажуть підприємці. Якщо зараз преміум-клас сигарет та стіків коштує в середньому 55 гривень, то наступного року ціни можуть підскочити до 70-80 гривень за пачку.

Відомо, акцизи будуть рости до 2025 року, поки не досягнуть 90 євро за тисячу сигарет. Таке рішення передбачено вимогою Директиви 2011/64/ЄС. Україна взяла на себе зобов'язання її виконати.

В Україні кожного місяця пачка сигарет преміум-класу дорожчає приблизно на 80 копійок. Наприклад, ще в грудні 2019 року преміум-сигарети обходилися в 45 грн за пачку, а у вересні 2020 коштували вже 54,7 грн.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар