В Ужгороді 24 рік поспіль пройшов святковий “Парад Миколайчиків”

Revolutionize your trading with the 1inch App! Enjoy gasless swaps, exceptional rates, and a user-friendly interface. Take control of your crypto journey—download now!

"Парад Миколайчиків" відбувся 19 грудня в Ужгороді. За словами співорганізатора заходу Федора Шандора, такий захід проводять 24 рік поспіль до дня святого Миколая. Учасники проходять вулицями міста, роздають солодощі і водять хороводи. Цього року співали із вуличними музикантами


19 грудня, 10 ранку. В Ужгороді зібралися учасники цьогорічного параду. В костюмах та з подарунками вони вирушають із вулиці Швабської. Дорогою миколайчики роздавали солодощі і співали. Пройшли площею Петефі, там разом із вуличним музикантом виконали традиційну українську народну — "Ой хто, хто Миколая любить", пише Суспільне.

Закарпаття, Ужгород, парад Миколайчиків, свято, новорічні свята, ялинка

Після цього вирушають на пішохідний міст. Попереду з Миколайчиками йде студентка УжНУ Ніна Туряниця. Вона п’ятий рік долучається до параду. Так, каже, починає новорічно-різдвяні святкування.

"Це вже традиція така маленька, — сказала дівчина. — Всі новорічні свята починати саме зі святкування святого Миколая, а саме долучатися до цієї акції. Мені здається, цього року це найбільше диво, тому що карантин вніс різні корективи в наші соціальні акції, а ця акція стала, сподіваємося, початком веселощів, щастя, радості"

Також у ролі Миколайчика — викладачка природничо-гуманітарного коледжу Кароліна Срібна. Вона — всьоме на такому параді. Каже: він покращить не тільки настрій, а й узагалі додасть енергії свята:

"Тому що всі сидять удома, сумують, а тут така акція, таке щастя і така радість сповнює всіх довкола. Це просто диво, традиційне свято, найбільш очікувана акція цього року. І сьогодні максимальні враження, максимальне щастя. І це просто кайф — ходити містом, співати пісні і дарувати людям щастя".

Закарпаття, Ужгород, парад Миколайчиків, свято, новорічні свята, ялинка

Біля головної ялинки Ужгорода на площі Театральній Миколайчики водили хоровод. Як проводять парад в умовах пандемії, — розповів співорганізатор заходу Федір Шандор.

«Ми стараємося дотримуватися норм. Миколайчики мають захисні маски. Я теж. Але як сказав віцепрезидент ВООЗ усім діткам — не переживайте, бо Миколай прийде — в нього антитіла. Так само і ми. Антитіла наші — це радість. Свято пропадає, коли нічого не робиться. Ялинка — це не свято. А люди біля ялинки — це свято, тому ми розбавляємо сірі будні і депресію своїми радісними моментами", — розповів Федір Шандор.

Після площі Театральної учасники параду також співали пісні на вул. Волошина під супровід вуличного музиканта.

За словами співорганізатора, далі Миколайчики вирушили до ужгородської дитячої лікарні. Після цього ще одна група відкриває головну ялинку в Іршаві, також будуть у Мукачеві. В Ужгороді вулицями міста пройшли понад 30 миколайчиків. Загалом у трьох містах до акції долучилися майже 80.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар