Вгадав пароль від Twitter-акаунта Трампа: у Нідерландах вирішили не карати хакера

У Нідерландах правоохоронці вирішили не висувати звинувачення проти хакера, який отримав доступ до акаунта президента США Дональда Трампа, підібравши пароль до нього


Як повідомляє BBC, нідерландські прокурори підтвердили, що 22 жовтня 2020 року хакер, на ім'я Віктор Геверс зміг отримати доступ до акаунта, вгадавши пароль – "MAGA2020!", який є акронімом одного з варіантів гасла передвиборчої кампанії Трампа "Make America Great Again" ("Зробимо Америку знову великою"). Попри це, вони вирішили не висувати звинувачень, оскільки, за їхніми словами, хакер діяв "етично", пише Суспільне.

Зокрема у жовтні Геверс оприлюднив скріншоти, які, за його словами, були "внутрішньою частиною" акаунта Трампа. При цьому Білий дім заперечив факт зламу, а Twitter заявив, що не має жодних підтверджень дій хакера. Також вони не надали жодних додаткових коментарів щодо події.

Хакер заявив, що задоволений отриманим результатом. За словами Геверса, він лише проводив напіврегулярну перевірку надійності акаунтів американських політиків у Twitter.

"Це стосується не лише моєї роботи, але й усіх волонтерів, які шукають уразливості в інтернеті", – сказав він.

Нідерландська поліція повідомила, що хакер сам повідомив про факт зламу.

"Пізніше він заявив поліції, що досліджував надійність пароля, тому що мав серйозне занепокоєння, що цей обліковий запис Twitter міг бути зламаний напередодні президентських виборів", – зауважили правоохоронці.

Як зауважує видання, теоретично хакер міг отримати доступ до особистих даних Трампа, зокрема, особистих фотографій та повідомлень, збережених твітів, а також списку заблокованих акаунтів. Раніше цього ж року Геверс стверджував, що він та інші дослідники безпеки змогли отримати доступ до облікового запису Трампа, використавши пароль "yourefired" ("тебе звільнено"), про який стало відомо завдяки попередньому витоку особистих даних Трампа.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар