Повний локдаун на новорічні свята може серйозно вдарити по економіці

За словами експерта, наразі важко сказати, що саме передбачатиме локдаун


Вплив можливого локдауну на економіку залежатиме від формату обмежень, оскільки у різних країнах різні варіанти запровадження локдану. Найгірше буде у тому випадку, якщо влада вирішить ввести у грудні "абсолютно безглуздий і бездумний" формат весняного карантину, пише ТСН.

"Якщо ми говоримо про бездумне перенесення формату весняного, то це значить, що, по суті, ми будемо мати такі ж результати, як і навесні. Тобто у квітні це фактично було близько 15-20% падіння ВВП щодо відповідного періоду минулого року", — переконаний Гліб Вишлінський.

Експерт також додає, що, як йому здається, сьогодні, насправді, ані президент, ані уряд, і навіть МОЗ, не підтримують формату локдауну, як було весною цього року.

Тим часом, на думку директора економічних і соціальних програм Центру Разумкова Василя Юрчишина, суворі обмеження також негативно вплинуть на економіку, особливо якщо зупиниться транспорт, оскільки від нього залежить багато економічних факторів.

"Дуже важливо у цьому контексті, щоб не відбулося припинення транспортного сполучення, особливо у великих містах, закриття метро. Як раз тут можливі найбільші проблеми. Автоматично це призведе до зменшення видатків на соціальну підтримку, зменшення заробітних плат, що є стимулом для економіки, оскільки, коли ми витрачаємо кошти, ми стимулюємо пропозицію, виробництво, а саме це є важливим у такий складний період", - резюмував він.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар