Ми платимо за бренд: яка справжня вартість iPhone 12 і 12 Pro. Ціна вражає

Аналітики японської компанії Fomalhaut Techno Solutions підрахували, у скільки Apple обходиться збірка кожного примірника iPhone 12 і iPhone 12 Pro


Про це  повідомляє Технофан.

У результатах дослідницької компанії від 25 листопада йдеться, що собівартість iPhone 12 становить 373 долара, а в США цей смартфон продається мінімум за 799 доларів. Найдорожчий компонент – OLED-екран (70 доларів), за ним іде процесор A12 Bionic (40 доларів), далі накопичувач Samsung (19,2 долара), оперативна пам’ять SK Hynix (12,8 долара) і модулі камери Sony (8 доларів).

Збірка iPhone 12 Pro обходиться трохи дорожче – 406 доларів при тому, що цей пристрій продається в США за 999 доларів і вище залежно від обсягу постійної пам’яті. Різниця у витратах на виробництво цих моделей всього 33 долари, при цьому в роздробі вони відрізняються один від одного вже на 200 доларів.

Найбільший дохід Apple отримує від модифікацій з збільшеними накопичувачами, оскільки обсяг пам’яті незначно впливає на собівартість, але дозволяє компанії отримувати додатково по кілька сотень доларів із кожного пристрою.

Варто розуміти, що аналітики не стали враховувати вартість розробки пристроїв, витрати на логістику, маркетинг, гарантійне обслуговування і безліч інших аспектів, які теж закладаються в собівартість.

Нагадаємо, що iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro і iPhone 12 Pro Max - в Україні коштують дорожче, ніж у США. Причиною цього є кілька факторів.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар