Наші за кордоном: українські школи у Словаччині будуть збережені

Free ebooks Library zlibrary project

Президент Володимир Зеленський під час офіційного візиту до Словаччини зустрівся у Братиславі з українською громадою


Про це інформує пресслужба Офісу Президента.

Глава держави відзначив активність українців у Словаччині. За його словами, українці, які, проживаючи за кордоном, зберігають та поширюють українську культуру, історію й спадщину, – також є героями.

Президент розповів, що сьогодні під час усіх перемовин порушував питання збереження українських шкіл у Словаччині, кількість яких різко зменшилася.

“Ми домовилися, що школи будуть збережені. Деякі парламентарі Словаччини сказали, що зроблять все, щоб зберегти нашу культуру, історію та відновити ту чи іншу кількість українських шкіл”, – запевнив Володимир Зеленський.

Також під час перемовин обговорювалося питання Українського культурного центру.

На завершення президент президент вручив державні нагороди. Зокрема, орденом княгині Ольги ІІІ ступеня була відзначена співачка, продюсер, радіоведуча Евеліна Гвать.

Почесне звання “Заслужений діяч мистецтв” отримав художній керівник і диригент хору “Карпати” Левко Довгович за популяризацію української культури у Словаччині.

Додамо, вчора, 24 вересня, було підписаноугоду між Україною та Словаччиною, яка дозволить відновити роботу аеропорту “Ужгород”.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар