Вбивство 14-річної дівчинки розкрили через 35 років за допомогою бази ДНК

У США за допомогою аналізу даних із ДНК через 35 років після злочину вдалося затримати чоловіка, який причетний до зґвалтування та вбивства 14-річної дівчинки у 1984 році


Про це повідомляє CNN.

14-річна Венді Джером жила у місті Рочестер, штат Нью-Йорку. Недалеко від дому на День подяки 1984 року їй мали вручити привітальну листівку, а натомість зґвалтували та вбили. Тіло дівчинки знайшов прохожий біля шкільного смітника.

У 1999 році слідчі завантажили до бази Федерального бюро розслідувань ДНК, які вилучили зі сперми. Тоді збігів не було. У 2017 році у штаті Нью-Йорк шукати сімейні збіги ДНК, тобто виявляють зв’язок з імовірним злочинцем через троюрідних братів, сестер, батьків та інших родичів.

У липні 2020 року правоохоронці знайшли збіги в ДНК, провівши додаткові дослідження, вони вийшли на 56-річного Тімоті Вільямса. У 1984 році йому було 20 і він жив поблизу родини Венді.

Слідчі кажуть, що додатковий аналіз ДНК Вільямса підтвердив його причетність до злочину. Чоловіка затримали у Флориді й найближчим часом його мають доправити до суду в Нью-Йорку.

Офіцер Рочестер Френк Умбріно займався цією справою усі 35 років. Він повідомив матері Венді, що знайшли причетного до вбивства доньки.

«Я ніколи не думала, що побачу цей день. Хотіла б, щоб це побачив мій чоловік, який помер у 2011 році. Я знаю, що він разом із донькою каже: "Все нарешті закінчено"», — сказала Марлен Джером.

Пошук злочинців за ДНК

У червні у штаті Огайо розкрили вбивство 8-річної дівчинки, яке сталося у 1982 році. Тоді злочинця виявили за допомогою генеалогічного аналізу. ДНК виявив зв’язок із імовірним злочинцем через троюрідних братів і сестер.

А у серпні у США до довічного ув'язнення засудили за серію зґвалтувань і вбивстві 74-річного Джозефа Деанжело. Його шукали 40 років і врешті-решт знайшли теж за допомогою ДНК.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар