Вперше за 7 років змінили акорд: у німецькій церкві протягом 639 років гратимуть музичний твір

Free ebooks Library zlibrary project Visit English version online. Play and win with bonuses.

У церкві Святого Бурхарда в німецькому місті Гальберштадт вперше за останні сім років змінять акорд музичного твору. Його почали грати там у 2001 році й завершать у 2640-му — тобто через 620 років


Про це пише Громадське

Твір «As Slow As Possible» (із англійської — «Якнайповільніше») американський композитор Джон Кейдж написав у 1980-х роках. Із 2001 року своє аранжування твору почали виконувати на органі в церкві Святого Бурхарда.

Сам Кейдж за життя (помер у 1992 році в 79-річному віці) виконував «As Slow As Possible», написаний на восьми нотних аркушах, близько години. У церкві ж Святого Бурхарда дуже буквально сприйняли назву і розтягли твір аж на 639 років виконання.

Перші півтора року орган мовчав — бо в нотному стані прописана «невелика пауза». За наступні 10 років змінилися 15 акордів, востаннє — в жовтні 2013 року. До суботи 5 вересня тривала найдовша поки пауза між різними акордами.

Останню зміну акорду провели в урочистій атмосфері. На церемонії були присутні настоятель церкви, двоє її органістів і кілька десятків фанатів ідеї виконання «As Slow As Possible», ну власне, as slow as possible.

Якщо ви теж захопилися ініціативою церкви, ось тут можете дізнатися дати наступних змін акордів. Найближча з них — лютий 2022 року.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар