Триває збір підписів на петицію про присвоєння звання Героя України (посмертно) Івану Савці

Іван Савка родом з Закарпаття. Остані 9 років проживав в Ірпені, де і одружився

У 2018 році капітан Податкової міліції України, Іван Савка був відряджений в зону АТО, де і отримав статус учасника бойових дій.

В перший день повномасштабного вторгнення, 24 лютого 2022 року, будучи вірним присязі яку він давав ще курсантом факультету податкової міліції в 2009 році, Савка Іван Іванович добровільно став на захист Батьківщини, спочатку в районі Гостомеля потім з квітня 2022 року в Бучі. Наприкінці 2022 року він був у складі зведеної роти на Харківщині. З осені 2023 року по лютий 2024 року виконував бойові завдання на Бахмутському напрямку, після чого проходив службу на Куп’янському напрямку.

За 1,5 роки повномасштабного вторгнення в лавах ЗСУ пройшов шлях від простого солдата до командира стрілецької роти. За проявлену мужність у 2023 році був нагороджений нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил УКРАЇНИ «СРІБНИЙ ХРЕСТ».

Лейтенант Іван Савка був опорою та надійною підтримкою для своїх побратимів і завжди був готовий до виконання поставлених бойових завдань.
Як справжній командир, ротний Савка Іван завжди був попереду, він вів своїх побратимів в бій, і за ним йшли, йому довіряли.

26 липня 2024 року в районі населеного пункту Невське, Сватівського району, Луганської області група Івана виконуючи бойове завдання, під час штурму противника, потрапила під щільний мінометний обстріл, в результаті якого Іван Іванович отримав поранення несумісні з життям.

Будучи взірцем для побратимів, Іван мав справжній дух Характерника.

1 серпня 2024 року Герой Іван Іванович Савка у віці 31 рік похований на Байковому кладовищі.

Навіки в Строю!
Слава Україні!

У Івана в невимовній скорботі лишилася вагітна дружина та 2-х річна донечка Ольга.

Наразі триває збір підписів на петицію присвоєння звання Героя України (посмертно) командиру стрілецької роти 133-го окремого Батальйону Сил Територіальної Оборони 114-Ї Бригади, лейтенанту Збройних Сил України «МАЙОРУ» Савці Івану Івановичу https://petition.president.gov.ua/petition/231952

 

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар