У ПП «Малий Березний – Убля» службова собака знайшла приховану контрабанду в автівці закарпатця

Сьогодні, зранку, у пункті пропуску «Малий Березний – Убля», що на українсько-словацькому кордоні, за допомогою кінологічної команди закарпатські митники спільно з прикордонниками виявили в легковому автомобілі тайники, вщент заповненими прихованими сигаретами.

Порушником митного законодавства виявився 61-річний житель Закарпаття, який для проходження митного контролю обрав смугу «зелений коридор», чим заявив про відсутність в транспортному засобі прихованих товарів.

Закарпатець мабуть не очікував, що його автомобіль марки "Ford Transit"особисто перевірятиме службовий собака митниці Сем, який за лічені хвилини вказав кінологу на тютюнову знахідку. Іномарку направили в бокс поглибленого огляду, де митники виявили сигарети, приховані в спеціально виготовленому тайнику в підлозі т/з.

Наразі вже дістали 700 пачок тютюнових виробів «Compliment» без марок акцизного збору України. Триває ще перевірка щодо можливих інших сховок в автомобілі та підрахунок остаточної кількості прихованих контрабандних цигарок.

За даним фактом співробітниками Закарпатської митниці буде складено протокол про порушення митних правил за ч. 1 статті 483 МКУ «Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю». Санкція передбачає накладання штрафу в розмірі від 50 до 100% вартості товарів, а також їх конфіскацію разом з транспортним засобом.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар