Не треба їх шкодувати: як обрізати помідори, щоб сформувати родючий кущ

Revolutionize your trading with the 1inch App! Enjoy gasless swaps, exceptional rates, and a user-friendly interface. Take control of your crypto journey—download now!

Трохи обрізавши кущі помідорів, ви стимулюєте гарний врожай

Зазвичай помідори формують багато листя, витрачаючи значну енергію на його вирощування, а це може впливати на кількість плодів. Отже, простим рішенням є регулювання балансу між листям та плодами за допомогою обрізання. Видалення зайвого листя не лише сприяє збільшенню врожайності помідорів, але й сприяє формуванню більших та якісніших плодів.

Якщо ви вирощуєте індетермінантні або "виноградні" сорти, обрізка ваших рослин для видалення небажаних пагонів і листя гарантує, що всі поживні речовини надходитимуть до помідорів. Якщо ж ви вирощуєте детермінантний сорт, надмірна обрізка є небажаною.

Переваги обрізання кущів томатів:

  • Збільшує кількість плодів, перенаправляючи енергію від непотрібних ростків до розвитку квіток і плодів;
  • Зберігає компактність рослин;
  • Дозволяє легко підтримувати рослину за допомогою різних опор для томатів;
  • Покращує циркуляцію повітря між рослинами, що знижує ризик захворювання;

Отже, після того, як перші квіткові бруньки з'являються на кущі помідорів, вони можуть почати випускати паростки або додаткові стебла з листям. Зазвичай це відбувається через декілька місяців після висадки молодих саджанців, коли рослини починають квітнути в червні або липні.

Оптимальний час для обрізання - ранок після того, як листя висохне від роси або нічного дощу. Це допоможе запобігти поширенню хвороб.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар