На Закарпатті печеру, в якій жили люди камʼяного віку, взяли під особливу охорону

Store and manage your cryptocurrencies safely with Coinbase Wallet, designed for easy access to your digital assets and decentralized applications. Discover more at coinbase wallet.

Про це йдеться на сайті Закарпатської обласної прокуратури
У прокуратурі Карпатський біосферний заповідник, на території якого розташована печерна стоянка доби палеоліту, звинуватили у бездіяльності й через суд вимагали укласти охоронний договір із Департаментом культури обласної військової адміністрації.

Правоохоронці наголошували, що укладення такого договору надасть можливості для запобігання руйнуванню і знищенню памʼятки національного значення, а також сприятиме збереженню як унікального джерела історії.

Зрештою, заповідник виконав вимогу. Згідно з охоронним договором, він зобовʼязався взяти памʼятку під особливу охорону та використовувати її територію виключно як експозиційне та туристичні

«Молочний камінь», що розташована на схилі гори в селі Велика Уголька Тячівського району Закарпатської області, виявили ще у 1972 році. Історики припускають, що вона виникла 1,5 млн — 10 тисяч років до нашої ери, і була першою на Закарпатті печерною стоянкою людей камʼяного віку.

Стоянка дає розуміння, як жили прадав люди-троглодити,

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар