Епідеміолог дав прогноз на осінь: “Україну очікує тотальний жорсткий карантин”

На думку Андрія Александріна, у країні може знову закритися більшість підприємств і компаній, повідомляє ТСН

В Україні найближчим часом можуть посилити карантин. Це пов'язано із тим, що з приходом осені кількість випадків інфікування коронавірусом, ймовірно, зростатиме.

Про це заявив кандидат медичних наук, керівник Національної експертної групи з інфекційного контролю, епідеміолог Андрій Александрін виданню "Гордон".

На думку експерта, через активацію коронавірусу може знову закритися більшість підприємств і компаній.

"Потрібно розуміти, для чого відповідальні уряди впроваджують карантинні заходи у своїх країнах. Для того, щоб знизити навантаження на систему охорони здоров'я і підготуватися до найгірших сценаріїв. В Україні від початку карантину жодних системних змін не відбулося ні в охороні здоров'я, ні в освіті", – сказав Александрін.

Епідеміолог зазначив, що медики зараз у країні фіксують наростання захворюваності, а з приходом осені, коли діти підуть до шкіл і дитсадків, ситуація почне погіршуватися.

"Зараз неможливо повернутися до життя, яке було в докарантинні часи. У нас триває наростання першої хвилі COVID-19. А з приходом осені ми побачимо наростання ГРВІ через те, що діти підуть у школи і дитсадки. Ситуація буде погіршуватися. А з огляду на те, що в нас не відбулося жодних системних змін, я думаю, на нас чекає черговий тотальний жорсткий карантин. Доведеться все закривати, тому що іншого виходу не буде. Залишається питання: а чи погодяться люди на такий карантин? Тим більше, що ситуація ускладниться проведенням місцевих виборів. На цьому тлі політики почнуть грати, і це погіршить епідемічну ситуацію", – вважає Андрій Александрін .

Нагадаємо, 26 серпня уряд продовжив адаптивний карантин до 31 жовтня. Крім того, через різке зростання кількості інфікованих коронавірусом серед молоді Кабінет міністрів ухвалив рішення заборонити роботу нічних клубів і дискотек, а також інших розважальних закладів, діяльність яких пов'язана з організацією дозвілля.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар