Сироватковий протеїн: що це таке та навіщо потрібне організму людини

Revolutionize your trading with the 1inch App! Enjoy gasless swaps, exceptional rates, and a user-friendly interface. Take control of your crypto journey—download now!

Повноцінне харчування – це шлях до міцного здоров'я та ефективних тренувань. Кожен з нас потребує достатньої кількості поживних речовин, вітамінів і мінералів. А хто займається спортом у два рази більше. Енергійні фізичні навантаження виснажують наш організм. Один з основних елементів, здатних швидко та ефективно вплинути на наш організм — сироватковий протеїн.

Спортивне харчування - це набір специфічних поживних речовин різного призначення та складу https://add-power.ua/ua/sportivnoe-pitanie/protein/syvorotochnyj/. Правильний вибір протеїну запорука високих результатів на тренуваннях:

  • нарощування м'язової маси;
  • збільшення тривалості тренувань;
  • зниження ваги;
  • захист суглобів від пошкоджень;
  • загальне покращення здоров'я.

Одним з найпопулярніших продуктів в асортименті спортивного харчування є сироватковий протеїн. Він насичує білком, що є будівельним матеріалом нашого організму. Сироватковий протеїн - активно стимулює ріст м'язів, спалює зайвий жир і допомагає підтримувати досягнуті результати на бажаному рівні. Сироватковий протеїн ідеально підходить для відновлення фізичної сили після тренувань, зміцнення імунітету і підвищення витривалості.

Види сироваткового протеїну

Є три вида сироваткового протеїну:

  1. Концентрат – у його складі близько 50-60 г білка на 100 г продукту, решта 40% - це лактоза, життєздатні бактерії та пептиди. Засвоєння відбувається повільно, приблизно 2 години.
  2. Ізолят – містить 90% білка і розщеплюються в організмі приблизно за 30 хвилин.
  3. Гідролізат найшвидший і найдорожчий вид сироваткового протеїну. Містить 99% білка, мало або зовсім не містить жир і швидше розщеплюються, що робить їх відмінним замінником амінокислот.

Щоб розрахувати правильну добову норму білка, необхідно враховувати індивідуальні особливості організму і звертати увагу на біоритми і біохімічні процеси, які відбуваються вранці, вдень і ввечері. Рекомендує перед вживанням проконсультуватися із тренером, дієтологом або консультантом магазину.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар