Відбувся перехід на зимовий час: що варто знати українцям

Revolutionize your trading with the 1inch App! Enjoy gasless swaps, exceptional rates, and a user-friendly interface. Take control of your crypto journey—download now!

Сьогодні вночі стрілки годинника перевели на одну годину назад

Традиційно наприкінці жовтня Україна переходить на зимовий час. У цьому році перехід відбувся у ніч з 28 на 29 жовтня.

Перехід на літній/зимовий час в Україні регулюється постановою Кабінету міністрів 1996 року «Про порядок обчислення часу на території України».

У 2011 році в нашій країні було прийнято постанову про відміну переходу на літній час, але пізніше її анулювали. Після цього питання про скасування переведення стрілок годинника підіймалося декілька разів, але остаточного затвердження так і не отримало.

В Україні перехід на зимовий час відбувається щороку кожної останньої неділі жовтня о 4-й годині ранку. Так, у 2023 році вночі з 28 на 29 жовтня перевели стрілки годинника на одну годину назад.

Слід зазначити, що всі сучасні гаджети автоматично переходять на зимовий час. Але звичайні механічні годинники треба переводити вручну.

У зимового часу є як суттєві переваги, так і недоліки. Головною метою переходу є збільшення тривалості світлового дня. Однак такі зміни суттєво впливають на людський організм, адже йому доводиться адаптуватися до нового режиму.

Наступний перехід відбудеться навесні, 30 березня, о 03:00. Тоді українці будуть переходити на літній час.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар