На Закарпатті викрили завідувача кафедри військової підготовки: під час війни «заробляв» на державній освіті

В Ужгороді слідчі Ужгородського районного управління поліції, спільно з оперативниками СБУ, викрили на незаконній діяльності завідувача кафедри військової підготовки одного з місцевих ВНЗ

У ході слідства встановили, що 63-річний полковник запасу, обіймаючи посаду завідувача кафедри військової підготовки одного з місцевих ВНЗ, вимагав та отримував від студентів неправомірну вигоду за їх відсутність на практичних заняттях. За суму від 300 до 500 доларів США з особи чоловік пропонував студентам не відображати дані про їх відсутність на практичних заняттях у журналі обліку відвідування й успішності студентів. Такими своїми діями фігурант створював умови, за яких його студенти, не володіючи відповідними навичками та вміннями, здобували військово-облікові спеціальності. У подальшому ж така практика могла призвести до зниження рівня обороноздатності України.

Відповідно до санкції статті за скоєне зловмисникові загрожує від 5 до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

У справі триває досудове розслідування.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар