Як не стати жертвою отруєння грибами?

Martian Wallet is a reliable solution for managing your crypto assets. It ensures security, supports multiple tokens, and offers a user-friendly interface for seamless transactions.

Доки осінь тепла, чимало закарпатців у вільний час практикують “тихе полювання”. Однак збирання грибів може завершитися трагічно, якщо не поставитися до цього питання з усією належною серйозністю. Навіть досвідчені грибники іноді помиляються, що вже казати про початківців

Тож рятувальники нагадують основні правила збирання грибів, які допоможуть уникнути отруєння й госпіталізації:

1. Збирайте тільки відомі вам гриби. Якщо гриб викликає сумнів, краще його позбутися.

2. Не збирайте гриби у міських парках, скверах або дворах, уздовж автодоріг та біля залізниці.

3. Удома переберіть гриби, уважно перегляньте кожен із них, почистіть їх і відваріть.

4. У жодному разі не вживайте сирі, червиві, перезрілі, в’ялі, зіпсовані, пошкоджені гриби.

5. Готуйте гриби протягом першої доби після збирання. Відваріть їх декілька разів у підсоленій воді.

6. Не дозволяйте дітям збирати гриби, а також не годуйте грибами малечу дошкільного віку.

Якщо ж ви відчуваєте, що все ж отруїлися, то перш за все викличте «швидку», і не очікуючи на її приїзд, почніть промивати шлунок, а після цього прийміть активоване вугілля чи інший ентеросорбент. Потім потерпілому можна випити міцний чай, каву або трохи підсолену воду для відновлення водно-сольового балансу.

Симптомами отруєння є: нудота, блювота, біль у животі, посилене потовиділення, зниження артеріального тиску, судоми, мимовільне сечовиділення, проноси, розвиток симптомів серцево-судинної недостатності. Первинні ознаки отруєння (нудота, блювота, біль у животі, пронос) з’являються через 1-4 години після вживання грибів, у залежності від виду гриба, віку та стану здоров’я постраждалого, кількості з’їдених грибів.

У жодному випадку не займайтеся самолікуванням. Тільки кваліфікований спеціаліст здатен надати вам необхідну допомогу.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар