На Закарпатті стартувала мобільна вакцинація ромських дітей проти кору

Тимчасовий пункт щеплення за підтримки МОЗ та ЮНІСЕФ учора працював в одному з місць компактного проживання ромської громади – в селищі Великий Березний Ужгородського району.

Фахівці тамтешнього Центру первинної медико-санітарної допомоги проводили медичний огляд дітей від 1 до 17 років. Якщо ж протипоказань не було, рекомендували провести імунізацію.

У мобільному пункті нині щеплення комплексною вакциною КПК отримала 21 дитина. Це захист одразу від трьох небезпечних хвороб – кору, епідемічного паротиту та краснухи, повідомила головна епідеміологиня Закарпаття Вікторії Тимчик.

«Виїзди мобільних бригад плануємо масштабувати, щоб охопити вакцинацією всі громади, в яких компактно проживають роми. Найближчим часом такі пункти розгорнуть у Перечинській, Чопській, Середнянській і Тур’є-Реметівській ТГ», – підкреслив заступник голови Ужгородської РВА Віталій Дупин.

Мобільна імунізація ромського населення на Закарпатті триває в межах загальнонаціональної кампанії з вакцинації дітей проти кору. Препаратів у регіоні достатньо, щоб імунізувати всіх дітей, які не отримали щеплення вчасно. На цьому наголосив комунікаційник комунікаційного центру МОЗ України Віталій Завадяк.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар