Вивчаємо англійську за методом доктора Пімслера: у чому особливість і переваги підходу

В умовах сучасності за англійською мовою досить міцно закріпився статус міжнародної. У більшості шкіл світу її вивчення є обов'язковим, а методики викладання стали розвиватися як ніколи активно. Зрозуміло, навіть зараз далеко не всі можуть дозволити собі відвідувати наочні курси англійської мови. Наприклад, такі, як www.englishprime.ua/uk. Саме це і спровокувало появу безлічі методик для самостійного засвоєння цієї науки. Безліч авторів запропонували власні варіанти навчання. Один із найпопулярніших - метод професора Пімслера.

У чому полягає суть методики

Вивчення мови вимагає зусиль та часу. Але досить часто в сучасної людини немає можливості витрачати обидва ресурси одночасно. Для таких ось зайнятих і призначається вивчення англійської мови по методу Пімслера.

Це здається парадоксальним, однак у людей з високою зайнятістю чудово виходить налаштуватися на виконання поставленого завдання. Хоча пів години в їх графіку коштують набагато більше, ніж цілий день тих, хто потерпає від нудьги.

Методика базується на повторному прослуховуванні аудіозаписів. Для російськомовних студентів записи озвучені професійними носіями - англомовним і російськомовним. Записи чітко поділені на слова, фрази та діалоги. Цей варіант можна назвати аудіолінгвальним - коли у вивченні мови беруть активну участь слух і мова.

Основні принципи методики Пімслера

Професор Пол Пімслер - французько-американський лінгвіст. Його розробки для вивчення англійської мови відомі буквально всюди. Примітно, що популярність виключно позитивна: сотні тисяч людей поділилися особистими враженнями про цей авторський курс і рекомендували його іншим. Щоб зрозуміти, в чому полягає секрет популярності методики, важливо розібратися в деталях.

Унікальність та новизна способу полягають у тому, що професор Пімслер пропонує вивчати англійську початківцям у діалоговій формі. Тут важливо підкреслити інтерактивність діалогів. Інакше кажучи, студентам не просто дають слухати записане спілкування носіїв, а й залучають їх до бесіди. У якийсь момент учень може помітити, що він цілком замінює іншого співрозмовника диктора. Отже, вже може підтримувати розмову на конкретні теми.

Примітно, що подібне перетворення відбувається буквально за пів години - саме стільки триває один аудіоурок. Але, зрозуміло, людина зможе брати участь у розмові тільки в тому разі, якщо зможе запам'ятати й завчити запропонований матеріал.

Вчимо англійську за методом доктора Пімслера в декілька етапів:

  1. Сприйняття нової інформації. Прослуховування повного діалогу.
  2. Повтор завченої лексики. Диктор ставить запитання, а під час паузи учень має дати    відповідь. Не варто хвилюватися про помилки, адже далі буде озвучено правильний варіант відповіді.
  3. Чергування вже завченої та нової лексики. Протягом усього заняття учень взаємодіє з    диктором, виконуючи різноманітні завдання на повторення та вивчення нових    слів.

Важливо зазначити відразу, що слова і фрази для повторів підбираються відповідно до наукового методу. Загалом, нова інформація, що надходить, затримується в короткостроковій пам'яті на кілька днів. Після її обов'язково потрібно повторити, щоб вона не забувалася. Тільки активне використання лексики допоможе використовувати отримані знання в довгостроковій перспективі.

За підсумками поетапного проходження уроків, студенти зможуть:

  • засвоювати нові знання;
  • повторювати вже освоєне;
  • покращувати вимову;
  • удосконалювати мовлення.

Завдяки саме активному розвитку усної вимови методика професора Пімслера отримала таку велику популярність. Заняття з підручниками допомагають в освоєнні нових слів і фраз, а також граматичних конструкцій, але вони абсолютно не допомагають досягати ключового результату - заговорити. Навіть, навпаки - з плином часу велика кількість різних правил лише посилює страх зробити помилку та бути незрозумілим. Подолати таку сором'язливість вдається далеко не кожному, а курс доктора Пімслера спрямований саме на розвиток мовленнєвої навички.

У чому полягають основні переваги курсу?

Англійська по методу Пімслера - хороший вибір для тих, хто серйозно ставиться до навчання та має стійку мотивацію. Засвоїти мову на гідному рівні в такому разі вийде всього приблизно за 3 місяці. Цей метод не дарма позиціонується як найшвидший.

Досить багато хто зміг освоїти мову за допомогою цього курсу. Але за короткий час це вдалося тільки тим, хто неухильно дотримувався всіх наданих інструкцій. Для швидкого навчання потрібна, зокрема, сувора самодисципліна, а також упевненість у власних силах і позитивному результаті.

Але є й ті, кому метод доктора Пімслера у вивченні мови не допоміг. Зазвичай це імпульсивні люди, які нездатні організувати свій день і дисциплінувати себе, а також рухатися до поставленої мети протягом тривалого часу.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар