Виділили багатомільйонний фонд: TikTok платитиме блогерам

Керівництво сервісу TikTok виділило $70 мільйонів, аби платити за створення контенту авторам з країн ЄС. До цього соцмережа виділила ще близько $200 млн для блогерів зі США, пише BBC News.

До цього чи не єдиним способом монетизації у TikTok були прямі ефіри, під час яких користувачі могли робити улюбленим блогерам добровільні пожертви.

Також блогери могли вставляти у свої відео рекламні інтеграції, але адміністрація соцмережі жодного стосунку до цього не мала.

Відтепер TikTok планує почати самостійно платити авторам за сам факт створення відео.

Звісно, гроші отримуватимуть не всі: аби розраховувати на "зарплату" від TikTok варто подати заявку, яку розгляне адміністрація сервісу.

У соцмережі кажуть, що кандидатам має бути більше 18 років і вони мають регулярно публікувати оригінальний відеоконтент.

Точних критеріїв відбору поки не називають - так само, як не уточнюють, скільки саме планують платити та скільки блогерів зможуть розраховувати на ці виплати.

Водночас відомо, що фонд TikTok має запрацювати наступного року, а виплати будуть регулярно перераховуватися блогерам.

В компанії розраховують, що вже за три роки фонд буде у кілька разів більшим, ніж зараз.

Непрості часи для TikTok

TikTokUNSPLASH

Попри те, що TikTok є одним із найпопулярніших мобільних сервісів останніх років, наразі компанія переживає непрості часи - передусім на американському ринку.

Влада США має намір заборонити TikTok через підозри у зв'язках з урядом КНР. Сервіс вже заборонили використовувати американським посадовцям і військовослужбовцям на службових пристроях.

Держсекретар США Майк Помпео також не виключав, що роботу сервісу на території США можуть повністю заборонити.

Адміністрація сервісу усі звинувачення у зв'язках із владою КНР заперечує.

Днями там заявили, що створять Центр прозорості та підзвітності, через який експерти зможуть відкрито стежити за процесами модерації та збору даних у TikTok.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар