100 днів: що вдалося зробити Олексію Петрову на посаді голови Закарпатської ОДА

Revolutionize your trading with the 1inch App! Enjoy gasless swaps, exceptional rates, and a user-friendly interface. Take control of your crypto journey—download now!

22 квітня 2020 року указом президента Володимира Зеленського Закарпаття отримало нового очільника області. Гарант конституції відразу ж поставив декілька завдань новопризначеному голові ОДА, серед яких  - протидія поширенню нового вірусу, боротьба з контрабандою та масовими вирубками і розбудова якісної інфраструктури. У день свого призначення, голова краю наголосив: стиль управління буде прозорим та відкритим. Цього, запевняє, і намагався дотримуватися упродовж перших 100 днів. За час карантину, Закарпаття неодноразово опинялось у списку областей, котрі не відповідали критеріям для послаблення обмежень через антирекорд. За словами очільника краю - наразі область знаходиться між червоним і помаранчевим рівнями небезпеки через те, що Закарпаття - транзитна зона. Працювати в режимі надзвичайної ситуації місцеву владу змусила й велика вода. Закарпаття ввійшло до п’ятірки областей Західної України, що зазнали збитків від негоди та повені. На початку липня загальну суму збитків оцінили в 176 млн грн. Відновлення доріг та мостів, вирішення екологічних проблем і соціальних питань. Низка перспективних і непростих завдань, серед яких і  програма “Велике будівництво”, де проводять роботи на 18 об'єктах. Станом на кінець липня програма виконана на 80%. 100 днів - занадто короткий термін, аби хизуватися великими досягненнями, відзначає Олексій Петров. Проте достатньо, щоб проаналізувати перші кроки. Наступний рік посадовець назвав роком розвитку інновацій та промисловості. Голова ОДА переконаний, не менше половини наявних в області бюджетних коштів повинно скеровуватися саме у цей напрямок.

1 Response

  1. Ім'я*Гарік

    Відновлення ВЕЗ “Закарпаття” може стати для п.Петрова найвищим досягненням у його цивільній карєрі. Це надзвичайно корисний і прибутковий проект для краю та держави загалом, який був припинений з незрозумілих причин. Колись навіть фахівці НА СБУ підтримували створення на Закарпатті СЕЗ коли ознайомилися з моєю дипломною на цю тему під час її захисту (допомагали в написанні академік НАН і професура економічного ф-ту УжНУ), які сподівалися що хоч Служба щось зробить для втілення їх пропозицій бо Київ сильно впирався і обласне керівництво не чув.

Залишити коментар