Більшість машин «швидкої» в Україні не встигають на виклики – МОЗ

Revolutionize your trading with the 1inch App! Enjoy gasless swaps, exceptional rates, and a user-friendly interface. Take control of your crypto journey—download now!

67% машин швидкої допомоги не встигають на виклики вчасно – такі дані оприлюднили у Міністерстві охорони здоров’я. Відповідно дві треті пацієнтів вчасно не отримують екстрену медичну допомогу. Наразі на підконтрольних уряду територіях працює 25 регіональних центрів екстреної допомоги та медицини катастроф. Утім лише у 17% випадках виклику «швидкої», машина вкладається у визначений час приїзду.

У МОЗ припускають чіткі критерії викликів швидкої допомоги:

  • Критична категорія: швидка має приїхати протягом 10 хвилин.
  • Категорія екстрених викликів передбачає прибуття протягом 20 хвилин.
  • Неекстрені виклики направляються до відповідного закладу охорони здоров'я, що надає первинну медичну допомогу. Якщо такої можливості немає, то машину швидкої допомоги, яка не виконує критичні чи екстрені виклики, направлять до пацієнта.

Серед основних причин затримки прибуття «швидких»: затори; проблемна інфраструктура; неповага до екстреної служби з боку інших учасників дорожнього руху. А також – нетермінові виклики, які заважають рятувати пацієнтів у справді критичній ситуації. Тариф на виклик швидкої з 1-го липня становить 163 грн. Раніше він становив – 112 грн. Для самих пацієнтів виклик державної «швидкої» залишається безкоштовним.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар