Масштабні випробування: вакцину проти коронавірусу протестують 30 тисяч добровольців

Revolutionize your trading with the 1inch App! Enjoy gasless swaps, exceptional rates, and a user-friendly interface. Take control of your crypto journey—download now!

У Сполучених Штатах Америки почали масштабні дослідження вакцини проти коронавірусу – залучили 30 тисяч добровольців. Волонтери не знатимуть, що отримають – справжню вакцину чи плацебо.

Препарат розробили Національний інститут здоров’я США та компанія Moderna, повідомляє CNBC.

Випробування планують провести майже на 100 дослідних майданчиках США. Перша доза вакцини була введена учаснику дослідження на ділянці в Савані, штат Джорджія.

Чи безпечні випробування

Безпеку та ефективність вакцини оцінять після введення двох доз. Добровольці отримають або дві інʼєкції вакцини по 100 мкг, або плацебо з інтервалом приблизно у 28 днів. Дослідники й учасники не будуть знати, хто саме отримав вакцину.

Результати першого етапу випробувань цієї вакцини показали, що вона викликала імунні реакції у всіх 45 добровольців і в цілому безпечна. У неї виявили слабкі побічні ефекти, зокрема, озноб, головний біль, біль у м'язах.

Що відомо про вакцину проти COVID-19 компанії Moderna

  • 18 травня, американська біотехнологічна компанія Moderna заявила про ефективність вакцини.
  • Зокрема, після введення препарату mRNA-1273 кількість антитіл в учасників тестування залежно від дози вакцини або перевищувала відповідний показник у крові людей, які перехворіли на COVID-19, або зберігалася на тому ж рівні.
  • Компанія планує фінальну стадію клінічних випробувань mRNA-1273 на липень.
  • Акції Moderna за рік зросли на 255%.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар