Як мотивувати розподілену команду?

Revolutionize your trading with the 1inch App! Enjoy gasless swaps, exceptional rates, and a user-friendly interface. Take control of your crypto journey—download now!

Пандемія викликала безліч змін у нашому житті. Це також вплинуло на те, як працюють підприємства. Одним із його наслідків стала популяризація віддаленої роботи. Багато компаній, які раніше не надавали таку можливість, побачили, що продуктивність праці співробітників не знизилася. У результаті вони пропонують варіанти на вибір: домашній офіс, робота з офісу або гібрид. Це дозволяє компаніям наймати людей з усієї країни, що особливо корисно в умовах складного ринку. Однак наслідком цього є те, що команди стають дедалі більш розосередженими. Це ставить перед керівником складне завдання – як ефективно мотивувати команду, в якій одні працюють в офісі, а інші віддалено?

Розуміння нової ситуації

Професійна рекрутингова агенція, залучена до процесу побудови команди, сприймає нову ситуацію як імпульс для позитивних змін та можливістю застосувати нові методи та інновації. Тут важливо, щоб команда відчувала себе залученою до процесу та розробки нових можливостей. У зв'язку із цим не варто звалювати все на свою голову – потрібно просити команду створити деякі рішення. Наприклад, можна створити робочі групи, в яких будуть присутні люди, які працюють віддалено, і ті, хто воліє ходити до офісу. Така участь і прислухання до голосу команди позитивно позначиться на мотивації.

Спілкування – ключ до успіху

Коли ми не знаємо, куди йдемо – як компанія чи як команда – це надзвичайно демотивує. Так само, коли ми дізнаємося про важливу для нашої роботи інформацію зі чуток. Відсутність довіри до компанії та керівника, чутки, хаос - ось лише деякі із наслідків. Коли передача інформації "за столом" перестає бути природною для всіх, багато керівників стикаються із важким завданням забезпечення адекватного потоку комунікацій. Проте ефективний менеджер має розробити, як забезпечити прозорість та швидкість передачі інформації.

Роль лідера у мотивації розподілених команд

Велике значення у мотивації розподілених команд має менеджер. Він або вона повинні пам'ятати, що необхідно надати співробітникам самостійність у прийнятті рішень – щоб вони мали право голосу у своїх власних діях, діях команди та організації загалом. Почуття відповідальності за рішення, можливість перевірити свої навички і розвиватися - все це мотивує.

Керівник також повинен цікавитися співробітниками та знати, як вони почуваються, що не так просто при віддаленій роботі. В офісі ми, звичайно, завжди бачимо, що щось не так. Працювати розсіяно - це не варіант. З цієї причини доцільно регулярно проводити зустрічі зі співробітником та реагувати на зміни у його поведінці, оскільки це може бути сигналом про те, що відбувається щось тривожне.

При роботі у розрізненій команді також складніше інтегрувати людей. І давайте не будемо забувати, що добрі відносини між колегами мають мотиваційний аспект. Тому лідер має бути сполучною ланкою між усіма. Саме на його плечі лягає інтеграція команди одна з одною (хоча він може попросити підтримки у своїх підлеглих).

І останнє, але не менш важливе, ніж решта пунктів, - це необхідність поставити мету. Людям подобається знати, чого вони повинні прагнути й чого вони прагнуть. Тому керівник повинен переконатися, що співробітники знають, які цілі компанії, команди та кожної людини окремо.

Технології на допомогу

Усі перелічені вище дії не здаються складними для реалізації, але вони можуть зайняти багато часу - особливо якщо ми виберемо для них формат, який не підходить для співпраці у розподілених командах. Однак технологічні компанії, які надають нам програмне забезпечення для роботи, визнали цю необхідність – тому вони впроваджують низку можливостей. Достатньо згадати складні комунікаційні системи (наприклад, Microsoft Teams чи Slack). Вони дозволяють нам швидко обмінюватися інформацією, створювати цілі та навіть об'єднувати команду! Тому варто поцікавитись, які можливості пропонує технологія для мотивації вашої команди.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар