На Закарпатті жінка вимагала 1000 євро хабаря за укладення договору

Слідчі Головного управління поліції Закарпаття, спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань, за процесуального керівництва прокуратури завершили досудове розслідування справи, щодо корупційного злочину, скоєного особою з числа керівництва однієї з дослідницьких станцій на Берегівщині

58-річна жінка вимагала та отримала від суб’єкта господарської діяльності 1000 євро хабаря за укладення договору на оренду землі. Йдеться про ділянку площею 10 га.

Ця оплата проходила в два етапи: спочатку фігурантка отримала завдаток — 10% від загальної суми, а наступного дня — решту.

Жінку затримали саме під час отримання нею другої частини неправомірної вигоди. Тоді її було затримано в порядку статті 208 КПК України та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Дії обвинуваченої в поліції кваліфікували за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Обвинувальний акт з матеріалами кримінального провадження слідчі скерували для судового розгляду. Жінці загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар